Uitnodigingen

o Maak zelf of met de kinderen de uitnodigingen, stuur eventueel via de email en bespaar op postzegels.

o Zet op de uitnodiging een verzoek of de gasten even bellen als ze niet kunnen komen. Je kunt zo veel beter inschatten hoeveel je gaat inkopen of bakken.

o Voordelige uitnodigingen voor feestjes vindt je vaak ook bij Zeeman en Action.
Feest!


Hoe lang duurt het feest?

o Een verjaardag met een beperkte tijd. Alleen in de avond, alleen in de middag of ochtend.

o Alle verjaardagvisite op n dag of middag/avond ontvangen, als je daarnaast ook weer gelegenheid schept voor mensen die niet kunnen zit je weer op andere dagen met koffie en gebak en hapjes en dus extra kosten.
Het verjaardagsfeest

o Overweeg eens een verjaardag gecombineerd te vieren.

o Vier met Kinderen waarbij de verjaardagen dicht bij elkaar liggen.

o Een ouder/kind verjaardag waarbij het accent ligt op de verjaardag van het kind.Hapjes en drankjes
o Gebruik geen grote longdrinkglazen.
Vul kleinere schaaltjes en liever geen graaiformaat.

o Schenk ( of vraag hulp) zelf de glazen.

o Maak kannen met aanmaaklimonade voor kinderen in de plaats van frisdrank.
o Wees creatief met een diepvriestaart, ontdooi ruim van te voren.

o Een bodem voor een kwarktaart kun je ook maken van gemalen Bastonje koek of biscuitjes met gesmolten boter.

o Bak zelf popcorn, dit is een lekkere en goedkope snack!

o Cupcake-jes is een voordelig alternatief voor dure taart, kinderen kunnen ze eventueel ook zelf versieren!

o Met een beetje creativiteit maak ook jij een leuke traktatie. Klik hier voor tips.
Cadeautjes

o Grote wensen kun je vaak wel geven met meerdere mensen!

o Maak een cadeauboekje samen met je kind, noteer de wens, prijs en waar het te koop is. Zo dus geen dubbele cadeautjes meer en de gever kan iets kiezen wat past bij zijn budget.

o Vraag eens korting! Je kunt het altijd proberen en nee heb je.......

o Koop als het kan een cadeau op het moment dat het in de aanbieding is en reserveer dit voor de verjaardag. Leg een speciale doos aan waar je op voorhand leuke cadeautjes in stopt voor bijvoorbeeld partijtjes. Deze koop je natuurlijk het liefst in de aanbieding of als je tegen een koopje aanloopt.

o Bedenk bij het geven van een cadeautje dat de inhoud pas waarde krijgt met het gevoel dat een gever er in legt, daarom kunnen de kleinste, eenvoudigste en goedkoopste cadeautjes de mooiste zijn
!
o Bewaar strikjes en andere versiering voor een twee ronde. Bewaar het in een mooie doos. Zo hoef je zelf niet vaak papier en versiering te kopen.

o Een cadeau hoeft niet altijd uit de winkel te komen. Wat dacht je van schattige verfhandjes op papier in een mooi lijstje ( voetjes kunnen ook). Een mooi ingelijste foto is vaak ook een graag gezien cadeaux. Een uitspatting van de allereerste verfstreken van je peuter ingelijst. Allemaal voorbeelden van leuke cadeautjes die niet veel kosten maar eigenlijk onbetaalbaar zijn!

o De kosten voor kraamcadeautjes kunnen aardig oplopen. Vooral leuke babykleding is prijzig. Het is beslist niet zo dat het altijd iets van babykleding hoeft te zijn. Een voordeliger alternatief is bijvoorbeeld een leuk kinderboekje of speelgoed. Een setje babysokjes en een slabbetje. Een taart van newborn luiers... Verpak het in mooi foliepapier met versiering.

Zo zijn er nog wel meer leuke voordelige cadeautjes te bedenken!
 

Cadeautjeslijst en doos
Een aardig hulpmiddel is de cadeautjeslijst. Nadat je een cadeautje hebt ingepakt en voorzien hebt van naam dan is het handig om een overzicht te maken wat je hebt gekocht, voor wie en wat het heeft gekost. Zo kun je zien of je al aan je budget zit. Ook zie je in een oogopslag hoeveel cadeautjes je voor iemand hebt gekocht. Belangrijk is natuurlijk wel dat sinterklaas de lijst goed verstopt is!

Een handig in te vullen overzicht is hier te downloaden.

Een vast bedrag
Door vooraf een vast bedrag vast te stellen zijn de kosten in de hand te houden. Bij ons gaat het bijvoorbeeld als volgt: iedereen kiest n cadeau van bijvoorbeeld 30,00 euro. Oma wil meestal ook graag wat bijdragen zodat dit bedrag meestal verdubbeld wordt. Daarnaast lukt het mij meestal wel om dan voor iedereen nog wat kleine betaalbare cadeautjes te vinden. Op deze manier weet ik dat ik niet boven een bepaald bedrag kom. Ook houd ik in de gaten of iedereen ongeveer aan dezelfde aantallen komt. Hoewel de oudste nu echt wel begrijpt dat als je een webcam of dvd-speler vraagt dat je daarnaast niet al te veel meer hoeft te verwachten. Dit los ik dan op met haarelastiekjes, een deodorant, een oogpotloodje.... , kleine dingetjes voor kleine prijsjes zijn altijd wel te vinden.

Uitpakken maar!
Het is het feest van het uitpakken, de verwachting en de spanning als je dan dingetjes krijgt die je toch niet had verwacht! En welk prijskaartje er aan gehangen heeft dat is nog van het minste belang. Het is voor mij een sport geworden om een goedgevulde zak te maken zonder boven het budget te gaan. Heb je moeite om geld te reserveren voor sinterklaas? Leg dan een cadeautjes-potje aan waar je maandelijks het geld in stopt, zodat je daar ook wat uit kan halen als je tussendoor iets hebt gekocht. Zo ben je in een korte tijd niet ineens heel veel geld kwijt.

Alternatieve sint en pieten
Ik sprak een tijdje geleden met een moeder die het een jaar eens anders aan wilde pakken, ze ergerde zich aan de hebzucht van het als maar meer en meer willen hebben en dat het dan nog niet genoeg leek te zijn. Zonder de grote kinderen in te lichten besloot ze een groot behoorlijk hoog geprijsd cadeau aan te geven, degelijk spelmateriaal van echt goede kwaliteit. Toen het surprisecadeau was uitgepakt en uitgebreid was bewonderd kwam er toch nog de vraag of ze nu toch eindelijk de zak konden gaan zoeken. Het was erg teleurstellend voor iedereen dat die er niet kwam. Voor de gever en voor de ontvangers. Zo nog het meest voor de bedenker van het feest. De sfeer was jammer genoeg niet echt meer om over te jubelen. Jammer!

Brief aan Sint
Zelf vind ik het plan van een gezinscadeau een heel goed idee. Ik denk dat enige aankondiging vooraf wel handig is. Je zou dat kunnen oplossen door een brief te schrijven waarin staat dat sint het dit jaar eens anders wil gaan doen bij de familie. Dat er een grote wens in vervulling kan gaan en dat iedereen daar over na mag denken Door van iedereen een briefje met wens te vragen kan sint kijken wat de wensen zijn. Dan heeft een alternatieve sinterklaas meer kans van slagen denk ik. De kinderen uit het bovenstaande verhaal misten het uitpakken van cadeautjes.iToch zie ik dat iedereen nog steeds erg blij is met dat ene grote cadeau dat ze hadden gekregen. Gelukkig pakte het dus toch nog goed uit.

Kringloopcadeautjes
Ik ken ook de verhalen van ouders die wat ongebruikte cadeautjes van het jaar ervoor weer hadden ingepakt en dat de kinderen het gewoon niet hadden gemerkt en weer net zo blij waren als het jaar ervoor!

Een ander leuk idee is om voor iedereen een soort speurtocht te maken. Zo heeft in ons gezin iedereen eens puzzelstukken moeten zoeken, toen de puzzel compleet was kon je het raadsel oplossen en wist je waar het cadeau was verstopt.

Zoek en gij zult vinden...
Winkels als de Action bezoek ik dan ook met regelmaat om de krenten er uit te kunnen pikken. Pas op voor impulsaankopen in dergelijke winkels! Ook maak ik pakjes van dingen die ze toch wel hadden gekregen zoals sokken of een nieuwe pyjama. Tegen de tijd van sinterklaas gaan ook andere zaken in de cadeautjesdoos zoals de kerstkaarten, een pak pennen of een pak enveloppen.
Ik koop graag spullen die OP gaan, nieuwe spullen hebben plaats nodig en ook op de ruimte wil ik zuinig zijn. Na 5 december is het ook weer een goed moment om weer alle kasten door te spitten. Wat niet meer heel is of waar niet meer mee wordt gespeeld gaat weg of wordt weggegeven.

Cultuur
Ouders die ik spreek blijken een voorkeur te hebben voor cadeautjes die echt OP kunnen gaan dus geen ruimte innemen in de toch al overvolle kasten. Zo heeft een lezer van KindGeld bedacht dat het erg leuk is een theatervoorstelling als cadeau te geven! Zo kun je natuurlijk ook denken aan een bon voor de bioscoop of een museumjaarkaart. Misschien kan de slaapkamer wel een facelift gebruiken en is een bon van een doehetzelfzaak een goed idee. In een leuke surprise met rijm is een bon natuurlijk nog veel leuker om te geven!

Sint in spelvorm in groepsverband

Iedereen koopt voor een bedrag van 5,00 euro( of een ander bedrag), 3 cadeautjes en iets lekkers te eten of te drinken. Dat kan willekeurig verdeeld worden. Op de avond zet iedereen alle cadeautjes in het midden.

Dit is spel is goed te spelen met pubers in de klas of verenigingsverband en het relativeert het belang van de buit t.o.v. de lol van  het spel. Het is niet geschikt voor (kleine) kinderen die meer bezitsgericht zijn.

De uitgebreide handleiding kun je hier, downloaden,opslaan en natuurlijk printen. Zorg voor acrobatreader op je pc om het bestand te kunnen downloaden.

Maak een gepersonaliseerde kalender
Een mooie kalender speciaal voor de ontvanger gemaakt kun je zelf maken. Hiervoor is een gratis programma beschikbaar.
Het is hier te downloaden.

Opa's en Oma's

Veel opa's en oma's spelen graag voor sint en piet, wat als je liever niet nog meer speelgoed wil voor je kind?

o Wellicht is een kledingsetje ook een mooi kado.
o Wat vinden ze van een klein kadootje en de rest van het te besteden
   bedrag als aanvulling op de spaarrekening?
o Als jij zelf al iets van speelgoed hebt gekocht dan is het misschien een
   idee om van kado te ruilen zodat jij iets anders kunt kopen wat je wel
   nodig hebt of goed kunt gebruiken.

Veel kadootjes.
Kinderen vinden het heerlijk als ze veel kadootjes mogen uitpakken. Soms lukt het erg goed om van een groot cadeau veel meer pakjes te maken door verschillende onderdelen afzonderlijk te verpakken.

Baby's en peuters.
Kleine kindjes hebben nauwelijks van alle drukte iets in de gaten en het zal hun een zorg zijn of ze 2 of 10 pakjes van de sint krijgen!

Veilingen en marktplaatsen.

Veel cadeautjes zijn veel voordeliger te koop alleen ga je daarvoor niet naar de winkel. Dure playstation spellen worden bijvoorbeeld stukken voordeliger aangeboden bij marktplaatsen en veilingen op internet. Zo heb ik mijn zoon (13) al zijn spelletjes zelf laten zoeken op marktplaats en betrokken bij de handel en wandel (leerzaam!). Zo heeft hij dus bijna 20 euro kunnen besparen en heeft op die manier slim zijn eigen sintbudget opgekrikt!

Creatieve oplossing, meesparen met de Sint!
Een slimme tip van een moeder die besloot met haar dochtertje een brief te schrijven aan de Sint om te vragen of het meisje mee mocht sparen voor een cadeau. De moeder, beter gezegd de Sint vond het cadeau namelijk te duur. Haar dochtertje krijgt een brief met goedkeuring terug. Het gespaarde geld gaat in de schoen en op Sint zijn verjaardag krijgt ze het cadeau!KoninginnedagVoor veel mensen d dag van het jaar om koopjes te jagen of juist te verkopen! Voor grote en kleine kopers en verkopers heeft Euromaatjes.nl handige tips verzameld om deze dag tot een portemonee vriendelijke dag te maken!


Voor de kopers:
o Hoeveel geld wil je maximaal uitgeven? Ben je bang dat je teveel gaat kopen dan kun je het beste je pinpas thuis laten!
Wat zoek je? Maak van tevoren een handige lijst zodat je heel gericht kunt zoeken.

o Kijk alles goed na voordat je iets koopt en of alle onderdelen compleet zijn en heel (denk aan puzzels, spelletjes en de beschrijvingen, zwembandjes opblazen).

o Het kan handig zijn batterijen mee te nemen om te kijken of iets ook goed werkt.

o Vind je de vraagprijs te hoog? Durf te onderhandelen over een redelijke prijs.
Zorg dat je veel kleingeld bij je hebt want heel veel kopers(tjes) hebben niet terug van briefgeld!

o Neem ook een goede tas mee of een rugzak zodat alles makkelijk kunt meenemen.

o Als je heel vroeg op pad hebt heb je uiteraard meer keus, aan het einde van de dag heb je het doorgaans een stuk voordeliger.


Voor de verkopers:
o Begin ruim op tijd met het sorteren en verzamelen van je spulletjes, vraag in je omgeving of er iemand nog wat heeft liggen.

o Zorg dat alles goed is schoongemaakt, dat ziet er veel aantrekkelijker en zullen je klanten sneller wat bij jou kopen!

o Plak prijsjes op je koopwaar. Te duur schrikt mensen af. Je kunt ook mensen uitnodigen tot onderhandelen over de prijs en zet er bijvoorbeeld een bordje bij "wat is uw bod?"

o Een behangtafel met kleed is ook een prima handelsplek, stal de spullen als het even kan goed zichtbaar uit en liefst geen grote graaidozen.
Maak voor hele kleine speelgoedjes een grabbelton b.v met zaagsel. Probeer jezelf te onderscheiden van de rest. Maak een mooi bord met je advertentie tekst!

o Zorg voor voldoende kleingeld en een goede opbergmogelijkheid.
Op tijd aanwezig zijn garandeerd je van een goed plekje, let ook of je lekker in de zon kan zitten! Slecht weer op komst? Vergeet je paraplu niet en eventueel een doorzichtig afdekzijl. Handig is een klein stoeltje en vergeet niet om wat te eten en te drinken mee te nemen.

o Verkopen gaat makkelijker met zijn 2en, zo kun je ook zelf nog even over de markt lopen.
Laat kleine kinderen niet alleen spullen verkopen. Bij wat grotere kinderen kun je het beste vooraf prijsstickertjes plakken zodat ze weten voor hoeveel iets verkocht mag worden. Eventueel even oefenen met geld teruggeven.

o Heb je spullen die op batterijen werken? Zorg dat je ze bij je hebt om je klanten te laten zien dat je werkzame spullen verkoopt.
Wil je bijvoorbeeld je tent, een groot speelhuis of keukentje verkopen maar kun je het niet makkelijk meenemen? Zorg dan voor een duidelijke foto op een opvallende plaats.
    
o Naast het verkopen van spulletjes is het ook leuk om spelletjes aan te bieden of een bekertje limonade, zelfgebakken zakje popcorn, cakejes  o.i.d.     Let op! Dit is niet overal toegestaan i.v.m hygine.

Een mooi opvoedmoment.

Zo'n markt is ideaal om de theorie om te zetten naar de praktijk!  Stel "kritische" vragen aan je kind als het iets wil kopen.
Enkele voorbeelden:
- Vraag aan je kind waar het naar zoekt en hoeveel geld het er maximaal voor over heeft. Niet alle kinderen weten wat een "redelijke" prijs is. Het gevoel voor waarde in geld is iets wat je vooral leert door te ervaren en te doen.
- Je kunt je kind helpen met het stellen van vragen aan de verkoper, hoe oud is het artikel? Help bij het onderhandelen over de prijs.
- Laat je kind zelf betalen en de muntjes tellen, hoeveel geld krijg je terug? Klopt het ook?
- Stimuleer de ondernemersgeest van je kind! Welk kraampje ziet er aantrekkelijk uit en waarom? Je kunt benoemen wat je ziet en waarom jijzelf juist iets koopt en waarom juist niet. Waar let je zelf op, denk gerust hardop! Juist dan zullen kinderen dingen veel beter onthouden.
- Als je kind zelf op de markt gaat staan kun je ze helpen door slim te verkopen door gebruik te maken van de tips voor verkopers. Vertel wat je doet en waarom is hier ook weer een handige manier om een kind bewust te maken van slim handelen!
- Waarom denk je dat de ene grabbelton wel "loopt" en de andere niet? Hoe kun jij een aantrekkelijke grabbelton maken?

Praktijkverhaal.
Met mijn eigen kinderen heb ik gemerkt hoe leuk het is om te kopen en te verkopen. Zo hebben we eens een leuk spel bedacht, een enveloppenspel met briefjes erin; met daarop jammer, volgende keer beter en PRIJS! Het was even heel veel werk en hoe het zou gaan lopen was natuurlijk ook erg spannend. Vooral dat laatste riep nogal wat vragen op. Een vraag die ze erg bezig hield was als er nou niemand een envelop wilde kopen en hoeveel moest die envelop nou kosten. Bij hoeveel enveloppen gaan we echt iets verdienen. Hoe zit het met de winkansen? Na een middag werken en voorbereiden waren we er klaar voor! De volgende dag gingen we oranjeproof op een zonnig plekje op de markt staan.

Voor de "verliezers" hadden we een mandje met spekkies dan had je bij pech toch nog een klein troostprijsje. Een mooie tafel met de prijzen werden uitgestald en we hadden kleurige reclameteksten geschreven. Zoals 3 loten halen en 2 betalen, altijd een snoepie, dat soort dingen. Daarnaast kregen mijn kinderen meteen mee hoe verslavend een spelletje kan zijn want een jongetje kwam telkens een envelop kopen en dat is natuurlijk niet voordelig als je er bij drie er eigenlijk maar twee hoeft te betalen. Hij kan beter stoppen was de opmerking van mijn zoontje...... Het was vast niet opvoedkundig maar we hebben hem dan toch maar zoveel enveloppen gegeven als dat hij betaald had n met het advies dat hij vooraf beter kon uitrekenen wat het slimste zou zijn.

Het spel liep echt als een trein en toen we bijna door onze enveloppen heen waren en het geldkistje aardig vol begon te raken waren de kinderen dolenthousiast geworden, als marktkooplieden stonden ze de enveloppen aan te prijzen en apentrots werd de winst verdeeld nadat natuurlijk eerst de investering er af moest worden getrokken. We hadden natuurlijk de enveloppen moeten kopen, de snoepjes, en natuurlijk wat prijzen. De publiekstrekkers waren prijzen die ik toch al thuis had en ik een tijdje daarvoor in de aanbieding had gekocht.

Zo hebben ze geleerd dat als je een goed plannetje maakt en ook wat risico durft te nemen en eerst moet investeren, dat je zo aardig wat geld kunt verdienen. n dat je daar heel veel plezier aan kunt beleven! Tot op de dag van vandaag weten de oudste twee kids, nu 16 en 18 nog precies te vertellen hoe het die dag is geweest!

Veel succes! Ik hoop dat jullie een ongelooflijke gezellige en leuke dag hebben en dat de bovenstaande tips je daarbij kunnen helpen. Is er nog iets over het hoofd gezien? Laat maar weten dan zet ik het erbij! Zelf een leuk ervaringsverhaal? Stuur je bericht naar euromaatjes!
Laat sinterklaas maar komen!
Zo net na de zomervakantie begint hier na het vallen van een dik speelgoedboek op de deurmat de alarmbellen wat te rinkelen. Dat betekend dat het weer tijd is om met kraaienogen door de schappen van winkels te turen.
In deze periode doen verschillende warenhuizen ook veel speelgoed in de uitverkoop dus waarom wachten tot een week voor d datum als iedereen op zoek is! Soms is iets uitverkocht of niet meer leverbaar en moet je op het laatste moment toch nog diep in de buidel tasten.
Het Sinterklaasfeest.
Speciale feesten
Copyright 2010 by "Euromaatjes"   •   All Rights reserved   •   E-Mail:info@euromaatjes.nl

Feestvieren kan ook met een kleiner budget en dat zal de pret beslist niet drukken!

 Moeder- en Vaderdag


Viva la commerce! Rond de tijd van moeder- en Vaderdag wordt je platgebombardeerd met de mooiste musthaves voor pa en ma. Diep in de buidel tasten is helemaal niet nodig! Veel geld uitgeven zegt volgens mij weinig over de waardering die je hebt voor een persoon dus kunnen we gerust onze creativiteit eens lekker uitleven! Persoonlijke of kleine cadeautjes die met liefde zijn gemaakt of verzonnen doen het meestal geweldig goed bij vader of moeder.

Ik heb mijn zinnen gezet op leuke originele "relatief" weinig kostende Moeder en Vaderdag cadeautjes en heb verschillende tips bijeen gezocht om je op weg te helpen. Voor grote en kleine beurzen natuurlijk!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een:

1. Pot met de allermooiste herinneringen.
Misschien niet tranenproef maar wel lief n origineel! Verzamel met je hele gezin de mooiste herinneringen of momenten. Kies bijvoorbeeld het aantal jaren dat iemand al vader of moeder is of gewoon een willekeurig aantal als 25 of meer. Kies een grote (doorzichtige) pot die eventueel versierd kan worden of waarop een je een leuke foto plakt met de tekst "Onze mooiste herinneringen voor........." Maak mooie (foto) kaartjes en gebruik mooi papier waarop iedereen de mooie en leuke momenten schrijft met de hand of anders op de computer met een sierlijk lettertype. Succes verzekert!

2. Een "ik vind het eigenlijk te duur" cadeautje.
Vooral moeders laten dat ene tijdschrift, die ene lekkere reep chocola of die eigenlijk wel dure theezakjes vaak liggen omdat ze het eigenlijk "te duur" vinden om dat voor zichzelf zomaar uit te geven. Natuurlijk weten jullie wat dat is en geven dit juist op deze dag. Meestal is dit in verhouding een voordelig cadeautje als je het vergelijkt met erg dure flesjes parfum of huishoudelijke apparaten.

3. Tijdschrift
Kijk ook eens bij sites waar je voordelig abonnementen voor tijdschriften kunt aanvragen, vaak zijn er abonnementen die je als cadeau kunt geven en dus automatisch stopt en niet automatisch doorloopt en waar moeder of vader ongewild aan vast zit!

4. Uit eten of een dagje uit met paps of mams
Kijk de lokale blaadjes na op speciale acties waarbij vader of moeder gratis mag komen eten of geen entree hoeft te betalen.

5. Foto collage met verschillende generaties vaders of moeders uit de familie.
Misschien moet je even wat zoeken in oude schoenendozen of in fotoboeken. Begin op tijd want een foto van een foto maken als je geen negatief hebt heeft zijn tijd nodig. Met een goede scanner en fotobewerkingsprogramma zul je zelf ook al een heel eind kunnen komen. Koop een fraaie lijst of maak een scratchboekachtige collage en laat de afbeeldingen mooi uitkomen. Voor je eigen partner leuk n voor zijn of haar vader of moeder, zo sla je twee vliegen in n klap!

6. Muziek cd zelf samengesteld met de lievelingsmuziek voor de allerliefste vader of moeder. Maak een mooi label zodat het nog persoonlijker wordt.

7. Kunst van eigen kids
Dat blijft natuurlijk d topper! Helemaal als je dit bijvoorbeeld plastificeert zodat het jaren later nog mooi is of in een prachtige fotolijst die je voordelig kunt kopen bij bijvoorbeeld winkels als Xenos en Action. Denk ook eens aan gips/verfhandjes en voetjes, ook erg leuk natuurlijk.

8. Het "klusje dat nu ECHT eindelijk wordt gedaan!"
Vandaag is d dag dat alle gaatjes geboord worden die al maanden op de wenslijst staan of iets waarop mam al mnden op wacht. Een cadeautje met een knipoog!

9. We houden van je omdatlijst
Een mooie kaart of poster versier je met zijn allen waarop je allemaal lieve en leuke dingen zet. Maak er wat moois van en leef je uit.

10. Een ontbijtje met een lekker eitje en n mooie roos of bloem uit eigen tuin.
Spreekt voor zich toch?

11. Lieve mam of papkoekjes in hartjesvorm
Bak van simpel zandkoekjesdeeg de heerlijkste koekjes letterlijk en figuurlijk vanuit het hart! Versier een mooie persoonlijke koekjestrommel voor een pondje liefde (twee mag ook natuurlijk). Steekvormpjes zijn voordelig te koop bij o.a. Blokker en Xenos of Action.

Jouw ideen zijn natuurlijk welkom ( liefst met foto), je kunt ze sturen via de mail. Alvast hartelijk dank!


Kooptips

Verzegelen
Laat cd's/dvd's als het even kan verzegelen in de winkel. Ook al weet je dat het waarschijnlijk wel goed is, maar stel dat iemand hetzelfde cadeautje krijgt van iemand anders?

Ruilen (na 5 december)?
Koop je iets verder van te voren? Vraag of er op de bon gezet kan worden dat het na 5 december nog geruild kan worden. Niet alle winkels doen dit maar een groot aantal wel!

De beste keuze maken in bord en gezinsspelletjes.
Als je de beschrijving leest op de achterkant van de doos dan is ieder spel tegek! Maak een betere keuze met de hulp van spellengek voor een interessantie revieuw van het spel dat je op het oog hebt.
Ga hier naar spellengek (tip!)


Vriendelijke groet,

Natalie Peschier - Bleyenbergh

Naar boven