Bereidheid tot dankbaarheid
 
 
 
Naar boven
Je kinderen dankbaarheid leren is misschien niet de eerste de beste financiŽle tip die je misschien zou verwachten. Ik hoop dan ook dat je zult ontdekken dat het er een is die veel kan betekenen voor je gezin en voor jezelf! Het mooie is dat het niets te maken heeft met het hebben van veel of weinig geld. Hoewel het je leven innerlijk kan verrijken zal het ook de deur openzetten naar financiŽle kansen en andere mogelijkheden in de toekomst!

Wat is bereidheid tot dankbaarheid?
Het is een houding waarbij je regelmatig stil staat bij de fijne en goede dingen die je dagelijks meemaakt, ervaart, hebt of krijgt en deze bewust leert te waarderen. Dat helpt je focussen op de dingen die je hebt en je niet te concentreren op de dingen die je niet hebt in je leven. Door deze houding komt er meer ruimte en groei. Het geeft een rijk gevoel in plaats van je te richten op gebrek.
Dankbaarheid is een gevoel van waardering of waar je dankbaar voor bent. Door dit ook aan je kinderen door te geven leer je ze de dingen van een andere kant te bekijken. Ontevredenheid maakt plaats voor tevredenheid. Kinderen willen graag nadoen. Door zelf je dankbaarheid te uiten zullen kinderen dit vanzelf overnemen. Kinderen leren bijvoorbeeld dat dankjewel zeggen niet een plichtmatige reactie is maar dat je dankjewel zegt vanuit je hart.

Wat gebeurt er in je leven bij deze levenshouding?
Een dankbaar gevoel is de sleutel naar je optimistisch voelen. Je zult de dingen met een positieve blik tegemoet gaan. Je vergroot hierdoor juist je kansen en mogelijkheden! Je zult door het denken, voelen en uiten van je dankbaarheid meer dingen aantrekken die je graag wil bereiken of in je leven wil hebben. Dat betekend dus ook dat vanuit financieel opzicht er meer kansen zullen ontstaan. Direct of misschien wel indirect.

Hoe leer je kinderen deze houding.
Je kunt kinderen uitleggen dat het krijgen van een cadeautje betekend dat iemand daar energy, tijd en liefde heeft in gestoken. Laat regelmatig zelf merken wat je waardeert in je eigen kinderen. Door regelmatig te vertellen wat je zelf positief ervaart en krijgt in je leven. Dat kan om grote maar juist ook de kleine dingen zijn in het leven. Je kunt blij zijn met de tuin die zo mooi in bloei staat. Dat je zo geniet van het lekkere eten. Dat je zo blij bent met een goede gezondheid. Dat je het zo heerlijk vond dat de buurvrouw wilde oppassen toen je een avondje weg wilde. Kortom alle dingen waar je dankbaar voor bent in het leven. Door er bewust aan te denken, te voelen en te uiten. Dit is iets wat je niet van nature meekrijgt maar wel heel gemakkelijk is te leren. Kinderen zullen hierdoor steeds vaker zelf zoeken naar de dingen die ze waarderen in hun eigen leventje!

Succes!

Natalie Peschier - Bleijenbergh
Euromaatjes©2010
Copyright © 2013 by "Euromaatjes"   •   All Rights reserved   •   E-Mail:info@euromaatjes.nl