Besparen op boodschappen
 
 
Copyright 2013 by "Euromaatjes"   •   All Rights reserved   •   E-Mail:info@euromaatjes.nl
Beetje verse groente, vlees en wat zuivel en je rekent al snel een paar tientjes af bij de kassa. Voor veel meer gezinnen wordt het interessant om eens te kijken hoe boodschappen doen voordeliger kan.Plan de boodschappendag

- Mijn eerste tip is dan ook dat het loont om zo min mogelijk in de supermarkt te komen. Plan een vaste dag voor de boodschappen.

Maak een lijst

- Maak een lijstje! Het klinkt zo simpel en toch "vergeten" we het voor het gemak. Leg een schriftje of bloknootje in de keuken en noteer meteen als er iets op is of op dreigt te gaan.

Weekmenu

- Verzin iedere week een menu. Kijk vooraf je kasten na wat er nog ligt en probeer minimaal n maaltijd te maken van de dingen die je nog in huis hebt. De vriezer heeft misschien ook nog wel een vergeten pak vissticks of een pak spinazie.

Aanbiedingen

- Het hoppen van de ene aanbieding naar de andere aanbieding in verschillende winkels blijkt uit onderzoek toch niet zo voordelig te zijn als het lijkt. Meestal neem je toch nog andere dingen mee die je niet van plan was! Maar de echte diehard die doet dat natuurlijk niet, die pluist zondag de krantjes online uit en houdt zich strikt aan de opdracht!

-Koop aanbiedingen samen met anderen als je voorzichtig moet zijn met je budget. Zo verdeel je de korting en koop je toch voordelig in.

Groot inkopen

- Koop aanbiedingen groot in als dat lukt. Koffie, thee, (vaat) wasmiddel en  bijvoorbeeld luiers als je nog in de kleintjes zit heb je altijd nodig en dus loont het de moeite om deze in grote aantallen in te kopen.

Kortingbonnen

-Extreme Couponing, het is een Amerikaans fenomeen. In Nederland kennen we dit niet in die vorm maar het is zeker slim om bonnetjes te knippen. In de "handig" van AH zitten altijd bonnetjes, het uitknippen van de bonnen op de koffie van dezelfde super levert  direct cash op aan de kassa. De echte bespaarder heeft bijvoorbeeld een fotomapje op maand en schuift de bon er in. De brillen bij DA met bon 39,95 vind je ook regelmatig in een krantje om nog een voorbeeld te noemen.

Voorraden

-Ga op zoek in huis naar slimme voorraadplaatsen, onder het bed, onder de trapkast...je weet er vast wel meer!

Groenten en zuivel

- Altijd vers? Groente uit de diepvries uit blik is niet per definitie minder! Hooguit bevat groente uit blik wat meer zout maar ook voor blik komt er steeds meer keuze op de markt dat hier rekening mee houdt
-Magere houdbare melk smaakt net zo lekker als verse halfvolle melk ( hier in mijn gezin :-)

Natalie Peschier 2013